Nieuws & Agenda

Rooster cursussen vanaf april

17-03-17

Jouw voorjaar begint in de Griffioen! We bieden begin april een serie met diverse cursussen aan. Of je nu van schrijven, dansen, tekenen, schilderen, toneel, yoga of muziek maken houdt: vanaf maandag 3 april je kunt terecht op Uilenstede.

Internationaal Dansensemble Paloina

01-03-17

Paloina presenteert op zaterdagavond 20 mei en zondagmiddag 21 mei in de Griffioen de dansvoorstelling Oud & Nieuw.

Sanneke van der Meulen wint Griffioen Zuidplein

22-02-17

Vrijdagavond 17 maart won Sanneke van der Meulen de Juryprijs van het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2017. Het publiek koos Daan van der Hoeven tot winnaar van de Publieksprijs. Dit jaar voor het eerst ook de Persoonlijkheidsprijs uitgereikt. Die ging naar David Linszen.

De Hygiëna's winnen Leids Cabaret Festival

22-02-17

Het trio De Hygiëna’s uit België won zaterdagavond 11 februari de juryprijs van het VARA Leids Cabaret Festival 2017. Felix Heezemans nam de publieksprijs in ontvangst. De drie finalisten van het festival, De Hygiëna’s, Felix Heezemans en PS en zo is het leven treden tijdens de Finalistentour o0p donderdag 2 maart op met de voorstelling waarmee zij toe wisten te treden tot de finale van het festival.

Geen verkoop via de site op maandag 20 februari

16-02-17

Wegens onderhoud aan ons verkoopsysteem kunnen er op maandag 20 februari geen theaterkaarten, filmkaarten of cursussen worden gekocht via de site.

Extra voorstelling Martijn Koning

13-02-17

Goed nieuws voor liefhebbers van Martijn Koning: op donderdag 30 maart speelt hij een extra voorstelling van zijn show Koning van de Lach in de Griffioen. Wees er snel bij voor kaarten!

nominatie Theater van het Jaar

31-01-17

De Griffioen was door de VVTP genomineerd voor Theater van het Jaar 2016, maar helaas ..

Rooster cursussen vanaf eind januari

04-01-17

Goede voornemens? Natuurlijk, volg een cursus bij de Griffioen! Vanaf maandag 30 januari start het tweede semester met dans, schrijven, muziek, fotografie, schilderen, massage, yoga en ontspanning. Moeilijk om een danscursus te kiezen? Van ma 30 jan t/m do 2 feb kun je de danscursussen die starten gratis uitproberen (geldt niet voor de andere cursussen).

succesvolle benefiet Youp voor VUmc

20-12-16

Maandag 19 december stond Youp van 't Hek met een uitverkochte benefietvoorstelling van zijn programma Licht in de Griffioen. De opbrengst van € 34.445,- gaat naar onderzoek in het VUmc naar de late effecten van oogkanker bij kinderen.

Jesus Christ Superstar met Ted Neeley

30-11-16

Op verzoek van Ted Neeley, de bekende vertolker van Jezus in Jesus Christ Superstar, komt de grootste rockopera allertijden nog eenmaal naar Nederland. Vrijdag 16 december wordt de film, in aanwezigheid Ted Neeley, in KC-07 op het hoofdgebouw van de VU vertoond.

Schrijfster Christine Otten houdt inleiding bij Mijn (Bij)Vrouw

15-11-16

Voorafgaand aan de theatervoorstelling Mijn (Bij)Vrouw door Raymi Sambo, Diana Sno en Ritzah Statia op dinsdag 20 december houdt Christine Otten een inleiding over polygamie.

Rooster cursussen november 2016

11-11-16

Vanaf maandag 21 november starten diverse cursussen met een compacte lengte van 2 t/m 8 lessen. Ideaal om naast werk of studie te volgen! Maak je keuze uit yoga, schilderen, massage, toneel spelen of zingen. Klik hier voor het rooster van alle cursussen die starten.

extra optreden Sanne Wallis de Vries

07-11-16

Sanne Wallis de Vries speelt haar voorstelling GUT in de Griffioen ook op woensdag 25 januari.

afsluiting kruispunt Uilenstede - Bavincklaan

31-10-16

Van maandag 7 november tot (volgens planning) de kerst is het kruispunt Uilenstede / Prof. J.H. Bavincklaan afgesloten.