Home
Nieuwsarchief
13-02-2017

Extra voorstelling Martijn Koning

Goed nieuws voor liefhebbers van Martijn Koning: op donderdag 30 maart speelt hij een extra voorstelling van zijn show Koning van de Lach in de Griffioen. Wees er snel bij voor kaarten!

Martijn Koning doet het op zijn manier. Zeg tegen hem rechts en hij gaat links. Heeft hij net een nieuw theaterprogramma gemaakt, wil hij het liefst meteen door met iets nieuws. Titels vindt hij onzin. ‘‘Ik kom gewoon langs. En doe sowieso iedere avond iets anders. Ik probeer wel eens een rode draad in mijn voorstelling te doen, maar dat kan ik helemaal niet. Zodra ik er probeer een lijntje in te verwerken, wordt het ongeloofwaardig. Ik kan niet zo’n vast stramien doen. Ik word gek als ik elke avond hetzelfde doe.”

De cultuurredactie van het AD riep Martijn uit tot één van de grootste beloften van 2014. Het NRC noemde hem een rijzende ster: "De Maand van Martijn is een springerig programma vol rauwe, brutale grappen over de actualiteit, met flair gebracht en soepel gespeeld door Koning. Koning is onbedaarlijk geestig. Hij is het zeldzame type cabaretier dat je overlaadt met grappen die je na afloop moeiteloos én weer lachend herhaalt." De Volkskrant was zo mogelijk nog enthousiaster, met 9 van de 10 sterren: "Een virtuoze stand-up comedian die taal met beweging mengt. De überenergieke stand-up comedian Koning geeft elke grap een extra mimische lading mee. Hij is zijn eigen dolgedraaide doventolk."

Meer informatie en kaarten bestellen

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl