Home
Nieuwsarchief
22-02-2017

Sanneke van der Meulen wint Griffioen Zuidplein

Vrijdagavond 17 maart won Sanneke van der Meulen de Juryprijs van het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2017. Het publiek koos Daan van der Hoeven tot winnaar van de Publieksprijs. Dit jaar voor het eerst ook de Persoonlijkheidsprijs uitgereikt. Die ging naar David Linszen.

Uit het juryrapport: "Sanneke is een podiumdier. Er staat een echte comédienne op het podium. (...) De botte schakeling van muziek en tekst bevalt de jury goed. Het maakt het spannend, dynamisch. Om tijdens het slotlied ‘Het suist’ haar eigen mooie zangstem te kunnen horen is een sterke afsluiting."
De overige finalisten waren Tim Alpherts en Joyce Hofhuis.
Het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival richt zich op het ontdekken van cabarettalent en biedt hen een springplank naar de grotere landelijke cabaretfestivals. Eerdere winnaars en finalisten: René van Meurs (winnaar jury- en publieksprijs Cameretten 2012, Comedytrain), Kirsten van Teijn (winnaar jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs Groninger Studenten Cabaret Festival 2013), Anne Neuteboom (winnaar jury- en publieksprijs Cameretten 2015), Martijn Kardol (winnaar jury- en publieksprijs Leids Cabaret Festival 2016) en Pieter Verelst (winnaar juryprijs Cameretten 2016).

GriffioenZuidpleinwinnaar2017SannekevanderMeulen530

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl