Home > Cursussen > Dans & Beweging > Yoga - Kundalini
Terug naar cursussen overzicht

Eén van de meest krachtige en veelzijdige vormen van yoga.

yoga in de Griffioen
Al onze yogacursussen hebben een beperkt aantal deelnemers, namelijk maximaal 20. Hierdoor is er ruimschoots individuele aandacht en begeleiding tijdens de lessen. Daarnaast kennen al onze yogacursussen een duidelijke opbouw: iedere les leer je een nieuw deel techniek zodat je aan het van de cursus de betreffende yogavorm goed beheerst.

Kundalini Yoga
Van de vele vormen van yoga die tegenwoordig worden beoefend is Kundalini yoga één van de meest krachtige en veelzijdige. Er wordt gewerkt met dynamische oefeningen, ademhalingstechnieken, mantra's en krachtige meditaties. Kundalini yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Naast een uitgebreide fysieke training en geestelijke work-out biedt het ook tips en richtlijnen voor een gezonde levensstijl. De oefeningen en meditaties maken je bewust van je fysieke, mentale en emotionele gesteldheid en leren je deze positief te beïnvloeden. De meditaties zorgen voor een heldere geest, inspiratie en een positieve uitstraling. De instructies zijn concreet en je hoeft er niet bijzonder lenig voor te zijn. Kundalini yoga is dus voor iedereen toegankelijk. Tip: neem een dekentje mee, zodat je dieper kunt ontspannen.

Docent Anne Kittelman: "Wat mijzelf nog steeds naar 13 jaar beoefening van Kundalini Yoga verbaast en verrijkt is de speelsheid en diversiteit die deze techniek te bieden heeft. Het gebruik van ritme, dans en andere elementen geeft een mooie balans tussen meditatieve focus en bewegen vanuit je wezen. Deze balans vind je ook terug in je leven."


 • Locatie Nimfenzaal
   
 • Aantal lessen 8, één keer per week op maandagavond. Verschillende startdata, zie onder.
   
 • Aantal uur 18.30 - 20.00 uur
   
 • Student WO en HBO € 39,-
   
 • Middentarief € 60,- (Medewerker VU en afgestudeerden VU)
   
 • Overigen € 65,-
   
 • Cursustype Dans en beweging
   
 • Zaal Nimfenzaal
   
 • Docent(en) Anne Kittelmann
   
Naam Starttijd Beschikbaarheid
Yoga - Kundalini ma. 30-01-2017 18.30 uur 8 lessen 18:30
Yoga - Kundalini ma. 03-04-2017 18.30 uur 8 lessen 18:30

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl