Home > Medewerkersvoorstellingen

Medewerkersvoorstellingen VU

Dinsdag 4 april - Jasper van Kuijk met Onder de Streep

Jasper van Kuijk 530 nr 2

Je neemt geen risico’s. Voor elke keuze die je maakt win je stapels informatie in. Wie is die cabaretier? Wat vonden recensenten van zijn voorstelling? Welke columns schrijft hij waar? En als dat niet in het tekstje staat, zoek je online. Want je wilt wel weten wat je krijgt, toch? Het is tenslotte ook je vrije avond. En door wat op zijn website staat krijg je het idee dat Jasper van Kuijk een talentvolle cabaretier is. Wint Cameretten en krijgt het Stijgend Applaus Stipendium. Schrijft een column in de Volkskrant. Mooie recensies ook: een boeiend verteller, kritische blik en prettig narrige persoonlijkheid. Maar je weet ook wie die informatie op die site heeft gezet. Dus zeker weten doe je het nooit. Zeker weten, onze behoefte om alles zeker te weten, dat is waar Onder de Streep over gaat. Van Kuijk daagt je uit een keer niks op te zoeken en je over te geven aan de verrassing.D

De pers over Onder de Streep: ‘Van Kuijk laat in een hoog verteltempo veel interessants passeren: Het is knap hoe hij al zijn losse onderwerpen verbindt met zijn angst voor een wereld waarin niets te ontdekken valt.’ (Volkskrant). ‘Van Kuijk heeft bewezen dat hij een boeiend verteller is, een prettig narrige cabaretier met een fijne kritische blik.’ (Theaterkrant.nl). ‘De kracht van de voorstelling zit hem in de herkenbaarheid van de thema´s, zijn sympathieke persoonlijkheid en prettige verteltrant.’ (cabaret.nl). ‘Dat u deze voorstelling van deze talentvolle cabaretier moet gaan zien staat voor mij buiten kijf. Jasper van Kuijk is een verdomd vermakelijk verteller en een interessant cabaretier.’ (Cultuurpodium.nl).   

Jasper van Kuijk won zowel de jury- als de publieksprijs tijdens Cameretten 2010. Hij is naast cabaretier ook parttime universitair docent gebruiksgerichte innovatie bij de faculteit Industrieel Ontwerpen op de TU Delft. Zie ook op www.jaspervankuijk.nl (want het blijft verleidelijk.)

Meer informatie en kaarten bestellen voor slechts € 3,- per stuk, inclusief twee consumpties.
Aanvang voorstelling: 20.30 uur.
Locatie: Griffioenzaal, Griffioen

Dinsdag 11 april - Arnout van den Bossche met Burn-Out voor Beginners

Arnout Van den Bossche 530

Als je denkt dat jij het slecht getroffen hebt op je werk, kom dan zeker kijken naar Burn-out voor Beginners, de nieuwe zaalshow van cabaretier Arnout Van den Bossche. Je maakt er kennis met Arnouts verleden op de werkvloer waar hij naar eigen zeggen ‘meer toneel moest spelen dan op het podium’. Met zijn onafscheidelijke bord en stiften geeft hij je zijn tips om te overleven in deze mensenjungle. Herkenbaar en hilarisch, het beste medicijn tegen een burn-out!

Met zijn subtiele observatiehumor won Arnout Van den BosscheHumo's Comedy Cup (B) en het Deltion Cabaret Festival (NL) en veroverde hij een finaleplaats bij het VARA Leids Cabaret Festival (NL). Zijn vorige voorstelling De Relatiefluisteraar speelde meer dan 200 keer en werd in primetime uitgezonden op één (de openbare omroep in Vlaanderen). Zie ook op http://arnoutvandenbossche.be.

Meer informatie en kaarten bestellen voor slechts € 3,- per stuk, inclusief twee consumpties.
Aanvang voorstelling: 20.30 uur.
Locatie: Griffioenzaal, Griffioen

Vrijdag 21 april - Tangarine met From Tuscon with Songs

Voor Tangarine is weggaan ‘thuiskomen’. In de auto stappen, het vliegtuig nemen, de Atlantische Oceaan oversteken en in een camper de Verenigde Staten doorkruisen. Van oost- naar westkust. De nieuwe theatertour van het Nederlandse folkduo, gevormd door de eeneiige tweeling Sander en Arnout Brinks, heet From Tucson with songs. Dat is een titel vol Amerikaanse glorie, waarin dus ook hun thuiskomen schuilt. Maar hoezo keer je terug als je de deur van je huis achter je dichttrekt? Daarover gaat deze nieuwe theatershow, die de opvolger is van de succesvolle eerste voorstelling In Stereo waarin Sander en Arnout over hun broederschap en verbondenheid vertelden en vooral zongen.

Tangarine From Tucson with songs foto Tangarine 530

Daarmee werd de reis naar de Verenigde Staten een dubbele thuiskomst. Ze namen afscheid van de hectiek in eigen land, slingerden de gitaren over de schouder en vertrokken. In Amerika voelden ze weer hun oude nieuwsgierigheid en inspiratie. Bij alles wat ze zagen – de gekte in New York, de armoede in Chicago, de woestijnpracht in Texas – welden de akkoorden en de melodieën als vanzelf op. Einddoel van de reis was Tucson, Arizona, waar ze hun nieuwste album opnamen in samenwerking met de Amerikaanse rootsband Calexico. From Tucson with songs is het reisverslag van die innerlijke pelgrimage door de Verenigde Staten. Zie ook op www.tangarine.nl.

Meer informatie en kaarten bestellen voor slechts € 3,- per stuk, inclusief twee consumpties.
Aanvang voorstelling: 20.30 uur.
Locatie: Griffioenzaal, Griffioen

 

EllentenDammeParis300Het kon bijna niet uitblijven na het succes van het onvergetelijke Berlin-concert: Paris. Ellen ten Damme’s koffer vol favoriete Franse chansons gaat eindelijk open. En hoe! Op een manier zoals alleen zij het kan laat ze de mooiste Franse chansons uit de dynamische twintigste eeuw herleven. Klassiekers van onder anderen Jacques Brel, Edit Piaf, Yves Montand, Brigitte Bardot en Serge Gainsbourg, aangevuld met latere hits. Ellen ten Damme laat ze allemaal op majestueuze wijze de revue passeren.

Tijdens dit concert in de Griffioen zal Ellen twintig Franstalige nummers gaan 'try-outen' met haar vaste pianist Thijs Cuppen. Mis deze unieke gelegenheid niet!

Meer informatie en kaarten bestellen voor slechts € 3,- per stuk, inclusief twee consumpties.
Aanvang voorstelling: 20.30 uur.
Locatie: Griffioenzaal, Griffioen

 

 

 

Dinsdag 2 mei - George van Houts met Kom Plot

George van Houts 530

Samenzweringstheorieën, het wereldwijde web wemelt er van. Maar wat als het-tot-samenzweringstheorie-verklaren-van-alles-wat-buiten-de-officiële-lezing-der-dingen-valt nu eens zelf een samenzwering is? Een ridiculisering van mensen die geen genoegen nemen met de verhalen van overheden en machthebbers? George van Houts speelt / vertelt / onderwijst in deze voorstelling een aantal ’conspiracies’ die tientallen jaren later waarheid bleken te zijn. Om uiteindelijk het publiek mee te nemen in De Samenzwering waar we nu, anno 2016-2017, met zijn allen in meegezogen worden.

Geen cabaret, geen toneel, geen lezing... maar een TED-talk, met humor, karakter en de ontsluiering van een angstaanjagend, verbijsterend, wereldwijd complot.

Meer informatie en kaarten bestellen voor slechts € 3,- per stuk, inclusief twee consumpties.
Aanvang voorstelling: 20.30 uur.
Locatie: Griffioenzaal, Griffioen

 

Donderdag 11 mei - Percossa met Testcase, proefvoorstelling

We horen de hartslag van het ongeboren kind, zien de mannen puffen bij de bevalling. Ze concerteren virtuoos met badeendjes en laten zien dat mannen achter buggies stoer zijn. Ze kunnen goochelen, ze leven de heldendromen van hun zonen en vrezen het moment waarop hun dochters het huis verlaten. Voor hun nieuwe theatervoorstelling haalt Percossa haar inspiratie uit persoonlijke ervaringen met het vaderschap. Ze zijn rauw, goudeerlijk en simpelweg lekker. Een ding is zeker: het is een knettergekke show vol bizarre acts en steengoede muziek.

Percossa The Real Deal 530 scenefoto 2

De pers was lovend over eerdere voorstelling The Real Deal: “Met The Real Deal verdienen ze een plekje in de bovenste regionen van de eredivisie.” (Volkskrant, 4 sterren). “Percussie uit alle delen van de wereld, gecombineerd met een flinke dosis Hollandse humor en veel aandacht voor het visuele, lieten de kijker happend naar adem in zijn stoel achter. Aan goede timing nog steeds geen gebrek dus, en aan spektakel overigens ook niet. De vaart en souplesse waarmee de mannen bijvoorbeeld over hun Japanse trommels heen razen, laat een griezelige perfectie zien en geeft een mooi contrast met de vele soms ontroerende melodieuze elementen eerder in de voorstelling.” (Muzieknieuws).  

Met: Janwillem van der Poll, Niels van Hoorn, Eric Robillard en René Spierings. Regie: Jos Thie | Zie ook op www.percossa.nl.

Meer informatie en kaarten bestellen voor slechts € 3,- per stuk, inclusief twee consumpties.
Aanvang voorstelling: 20.30 uur.
Locatie: Griffioenzaal, Griffioen

Donderdag 18 mei - Mike Boddé met De Geurige Man

Mike Boddé De Geurige Man 300Mike Boddé is in zijn dromen heel vaak de schlemiel. In zijn boek Zupheul, Febbo, en de kleine Grakjesbembaaf, kortweg Jan schrijft hij over de meest bizarre dromen die hij heeft gehad. "De ene keer ben ik als piloot gedwongen zeer laag over een stad te vliegen, de volgende nacht ben ik getuige van een aanval van enorme ruimteschepen", vertelt Boddé. "Maar net zo makkelijk ontmoet Mike in zijn dromen Mick Jagger, Simon & Garfunkel of Crosby, Stills, Nash & Young.'    

Het lezen van Zupheul, Febbo, en de kleine Grakjesbembaaf, kortweg Jan voelt een beetje als een bliksembezoek aan het brein van Mike Boddé. Afwisselend volslagen idioot, geniaal, ontroerend, volstrekt willekeurig, geestig en dan weer onbegrijpelijk. Hij laat het er niet bij zitten; samen met een muzikant trekt hij er op uit om in het theater de boel een beetje te duiden. Of nou ja, duiden. De geurige man is een voorleesvoorstelling met muziek – wel om te lachen, maar geen cabaret.

Het boek Zupheul, Febbo, en de kleine Grakjesbembaaf, kortweg Jan wordt uitgegeven door Uitgeverij Brandt. Zie ook op www.mikebodde.nl.

Meer informatie en kaarten bestellen voor slechts € 3,- per stuk, inclusief twee consumpties.
Aanvang voorstelling: 20.30 uur.
Locatie: Griffioenzaal, Griffioen

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

Griffioenprogramma 

Vul hieronder je e-mail adres in om ons maandelijkse theater- en filmprogramma te ontvangen:
E-mail adres:
 

spamfuik@vu.nl