Home > Voorstellingen > Seizoen 16-17 Krzistina de Chatel

Krisztina de Chatel

Terug naar voorstellingen overzicht

Krisztina’s keuze 2

De Chatel presenteert het werk van vijf talentvolle choreografen.

 • Locatie Griffioenzaal
   
 • Genre Dans
   
 • Zaal Griffioenzaal
   
 • Student WO en HBO € 12,50
   
 • Middentarief € 15,- (CJP, stadspas, medewerker VU)
   
 • Overigen € 17,50
   
 • Datum di 28-03-2017
   
 • Aanvangstijd 20:30 uur
   
Naam Starttijd Beschikbaarheid
Krzistina de Chatel - Krzistina's keuze 2 di 28-03-2017 20:30

Krisztina's Keuze 530 nieuw 
Choreografe Krisztina de Châtel presenteert in haar programma Krisztina’s Keuze 2 talentvolle choreografen die ze de kans wil geven hun zeggingskracht verder te ontwikkelen. De Châtel is geïnteresseerd in jonge, eigenzinnige makers en zij ondersteunt hen graag op artistiek gebied. Voor deze tweede editie van Krisztina’s keuze nodigde zij vijf gedreven choreografen uit om een werk te creëren: Loïc Perela, Connor Schumacher, Sabine Molenaar, Konstantinos Kranidiotis en Kiyan Khoshoie.

De Fransman Loïc Perela, die in 2015 de Prijs van de Nederlandse Dansdagen won, maakt voor Krisztina’s Keuze 2 het groepsstuk VOICE en verbindt daarin de lichamen van de dansers met hun eigen stem tot één instrument.

De in New York opgeleide Connor Schumacher maakt Duet over het vermoeden dat mensen elkaars ervaringen instinctief aanvoelen. Zijn we misschien allemaal Siamese tweelingen?

Sabine Molenaar trok met haar solo’s de aandacht van De Châtel door haar lef om bizar en puur te zijn. Voor Krisztina’s Keuze 2 maakt zij opnieuw een solo getiteld A Moment. Soms zou je je ogen willen sluiten en je oren willen dichtstoppen, al is het maar voor even, om je te kunnen onttrekken aan die voortdurende toevoer. Om er dan achter te komen dat er ook beelden aan de binnenkant van je oogleden verschijnen, en geluiden en stemmen in de holtes van je hoofd echoën.

Konstantinos Kranidiotis creëert het duet Coexist voor een man en een vrouw. Een duet over de essentie van communicatie, over het belang van de zintuigen, over aftasten en hunkering.

Kiyan Khoshoie, toonaangevende ex-danser van Dansgroep Amsterdam en Scapino Ballet Rotterdam, is door De Châtel gevraagd na het zien van zijn macabere solo Vilain (Made in Rotterdam / Scapino Ballet Rotterdam). Met zijn deelname brengt De Châtel zijn solo graag onder de aandacht van een groot publiek.

Mmv. Martina Orlandi, Miguelangel Clerc, Astrid Boons, Paulina Vogel, Majon van der Schot e.a.

Zie ook op www.kdechatel.com


© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl