Home > Voorstellingen > Seizoen 15-16 Sandra en Jeroen van Veen

Sandra en Jeroen van Veen

Terug naar voorstellingen overzicht

The best of Einaudi (ligconcert)

Tijdens dit concert lig je (!) en hoor je de fascinerende muziek van Einaudi!

 • Locatie Griffioenzaal
   
 • Genre Muziek
   
 • Zaal Griffioenzaal
   
 • Student WO en HBO € 13,50
   
 • Middentarief € 16,- (CJP, stadspas, medewerker VU / VUmc)
   
 • Overigen € 18,50
   
 • Datum vr 08-04-2016
   
 • Aanvangstijd 20:30 uur
   

Sandra & Jeroen van Veen EinaudiSterpianisten Sandra en Jeroen van Veen spelen werk van de Italiaanse componist Ludovico Einaudi, vooral bekend door zijn soundtrack voor de film Intouchables (2011). Zijn minimalistisch aandoende muziek is nauw verwant aan popmuziek en begeeft zich daarmee op een bijzonder gebied. Inmiddels heeft Einaudi al vele harten gestolen en staat zijn muziek hoog in de hitlijsten. Pianoduo Sandra & Jeroen van Veen speelt in de voorstelling The best of Einaudi werken voor één piano, soms aangevuld met extra keyboards. Ritmische en opzwepende muziek wordt afgewisseld met langzame rustgevende klanken om bij weg te dromen. Sandra en Jeroen namen alle 91 pianowerken van Einaudi op. Deze cd Waves stond in 2014 drie maanden in de top 20 van Duitsland en hun dubbelcd staat hoog in de iTunes-hitlijsten. Critici zeggen dat het geen klassieke muziek is, maar wat is het dan wel? Oordeel zelf!

Sandra van Veen heeft naast haar concertleven en vele cd-opnames een drukbezochte lespraktijk, waarin zij gespecialiseerd lesgeeft aan onder anderen zeer jonge kinderen, hoogbegaafde kinderen en kinderen met autisme. Jeroen van Veen heeft meer dan honderd cd’s opgenomen in binnen- en buitenland, in onder meer de Abbey Road Studio te Londen. Deze sterpianist heeft niet alleen alle pianowerken van Simeon ten Holt op de plaat gezet, ook nam hij alles op van Philip Glass, Yiruma en Arvo Pärt.

Let op! Op wens van Sandra en Jeroen van Veen is het concert een ligconcert. U mag overal in onze vlakke vloer-zaal gaan liggen, zelfs onder de vleugels of in de coulissen. De vloer is van schoon linoleum. U kunt ook een kussen, kleedje of matrasje meenemen  van max. 2 meter bij 1 meter. Stretchers of opklapbedden zijn niet de bedoeling. Er is plaats voor ongeveer 125 ligplekken. Daarnaast is er achterin de zaal een rij van 25 stoelen opgesteld. Deze kunnen niet worden besproken. Er geldt daarvoor ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’.
 
De Griffioen wenst u een fijn horizontaal concert!
 

Bekijk hier een impressie van het Ligconcert:


© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl